headershadow

Latest Blogposts

Wat Kan Ik Het Beste Eten Als Ik Ga Golfen?

Wat Kan Ik Het Beste Eten Als Ik Ga Golfen

“Wat kan ik het beste eten als ik ga golfen?” Die vraag kreeg ik laatst van een klant tijdens de les.

En voeding is uiteraard ook van invloed op je golfspel. Wanneer denk je dat je beter zult spelen? Als je energiek bent of futloos? Als je fit bent of snel vermoeid? Op zich liggen de antwoorden natuurlijk voor de hand. Goed spel en goede resultaten gaan hand in hand met hoe je je voelt, hoeveel energie je hebt en hoe fit je bent.

90% bestond vroeger nog niet

Voeding is hier direct op van invloed. Het zal je niet verbazen dat je je minder energiek en fit zult voelen als een groot gedeelte van je voeding bestaat uit MacDonald’s, zakken chips en gevulde koeken. Als je voedingspatroon echter uit verse groenten en fruit, veel water, eieren en biologische vis bestaat dan zul je je heel anders voelen en dus ook op een totaal andere manier die 18 holes beleven.

voedsel

Ik las laatst dat 90% van de voeding die we nu in de supermarkt kunnen kopen 100 jaar geleden nog helemaal niet bestond. Heel veel producten zijn dusdanig bewerkt dat al het “levende” en alle energie eruit is.

Als je echt goed wil eten om op de golfbaan beter te kunnen presteren dan zul je echt bewust op zoek moeten gaan naar de recepten, voedingsmiddelen en ingrediënten die nog wel dat levendige hebben.

Om je een idee te geven van wat je zou kunnen eten heb ik 2 recepten voor je. Een recept voor een maaltijdsalade en een voor een omelet. De komende weken zal ik af en toe nog wat recepten plaatsen. Hier volgen de 2 recepten:

Tonijnsalade:

– Jonge Blad- en Veldsla
– Blikje Tonijn
– Tomaat
– Wortel
– Komkommer
– Paprika
– Rozijnen
– Appel
– Cashewnoten
– Kaneel
– Olijfolie

Denk dat de bereiding hiervan voor zich spreekt. Alle ingrediënten bij elkaar in een kom en een beetje door elkaar husselen. 😀

Omelet:

Omelet

– 4 eieren
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode ui
– 1 bosui
– Cayenne peper naar smaak
– Zwarte peper naar smaak
– Halve groene paprika
– 2 middelgrote tomaten
– 1 geraspte waspeen
– Handje pijnboompitten
– 2 kastanje champignons
– 100 gram biologische zalm in repen

Eieren, knoflook, ui, paprika, zwarte en Cayenne peper en waspeen in een kommetje klutsen. Daarna in de koekenpan met wat kokosolie. Vervolgens de repen zalm, champignons en tomaat erbovenop leggen. Even laten bakken en dan dubbelvouwen met een spatel. Nog even de ene kant laten bakken en daarna de andere.

Laat hieronder even een reactie achter als je een van de recepten of beide hebt geprobeerd en hoe het beviel. Dat vind ik erg leuk om te lezen. Ook als je zelf een geweldig recept of misschien een vraag hebt kun je de hieronder stellen.

 

1 reactie op “Wat Kan Ik Het Beste Eten Als Ik Ga Golfen?

Plaats een reactie


*