headershadow

Latest Blogposts

See it, Feel it, Do it en Hold it.

See it feel it do it hold it

Als je het beste resultaat wil behalen met een slag in het golf is het belangrijk om een vaste routine te hanteren. In deze blogpost leer ik je hoe je dat het beste kunt doen. Als je deze manier gebruikt, zul je mentaal en fysiek klaar zijn om de bal te spelen en leren van de feedback, nadat je de slag hebt gedaan.

SEE it.

Een van de belangrijkste aspecten in het golf is de slag die je gaat maken al in je gedachten gezien te hebben, voordat je hem daadwerkelijk gaat spelen. Wat je dus eigenlijk moet doen is, als je achter de bal staat, in je hoofd een filmpje afspelen waarin je de bal de green op slaat, naast de vlag chipt of in de hole slaat met je putter. Hiermee bereid je je onderbewuste voor op wat er komen gaat.

FEEL it.

Nadat je het filmpje hebt afgedraaid, neem je je setup in naast de bal om een oefenswing te maken. In de vorige stap heb je je onderbewuste geprogrammeerd door het te zien en nu voeg je daar het gevoel van de perfecte swing aan toe. Als je het gezien en gevoeld hebt, ben je klaar voor stap 3 en neem je je daadwerkelijke setup achter de bal in.

DO it.

Deze stap is in feite de minst complexe. Nadat je naar voren bent gestapt en je positie hebt ingenomen, kijk je nog 1 keer naar je doel en dan ga je! Vertrouw op je beslissing en je swing, want op dit moment kun je daar niks meer aan veranderen. Als de bal is vertrokken, rest alleen nog de laatste stap.

HOLD it.

Dit is een zeer belangrijke stap die helaas maar al te vaak wordt vergeten of half toegepast. Op het moment van impact kijk je uiteraard nog niet waar het balletje heen gaat, maar zodra je in je eindpositie staat, blijf je zo staan tot de bal stil ligt. Dit is het enige moment waarop je hersenen feedback krijgen van hetgeen jij uitgevoerd hebt en het resultaat dat daaruit is voortgekomen. Dus ook bij een slecht geslagen bal blijf je zo staan.

 

 

 

 

 

0 reacties op “See it, Feel it, Do it en Hold it.

Plaats een reactie


*