headershadow

Latest Blogposts

Golf pitch tips om direct toe te passen

Golf Pitch Tips

De golfbal pitchen met uitgekiende precisie is een van de snelste manieren om het aantal slagen op je scorekaart te verminderen.

Als het je regelmatig lukt om de bal van de tee op de fairway te slaan en daarna in de buurt van de green zal het geweldig voelen als je met een solide pitchslag een up-and-down kunt maken.

Hieronder heb ik een aantal pitch basisprincipes opgeschreven, gevolgd door een aantal goede pitch drills die je zullen helpen om de pitchslag te perfectioneren.
Pitch Fundamenten

• Blijf te allen tijde naar de bal kijken. Ook als je de bal geraakt hebt, moet je op de bal blijven focussen. Te vaak willen golfers kijken hoe hun bal in een hoge boog richting green vliegt en tillen daarom hun hoofd veel te snel op. Dit resulteert dan vaak in het dun raken of zelfs toppen van de bal.

• Leg de bal in het midden van je stand. Houd je voeten relatief dichter bij elkaar dan bij een fullswing. Dit zorgt voor de beste uitgangspositie om de bal netjes te raken op het swingpad. Als je de bal te ver achter in je stand legt, zal je je swingbaan automatisch gaan aanpassen en ervoor zorgen dat je een soort hakbeweging gaat maken richting de bal.

• Versnel altijd in je downswing. Breng de club in de backswing zover terug als nodig is voor de afstand die je wil slaan en draai dan weer terug met een versnellende beweging, waarbij je erop let dat dit geen gehaaste of afgeraffelde beweging wordt. Hoe verder je weg bent van de green en de vlag hoe langer je backswing dient te zijn.

• Houd ongeveer 60% van je gewicht op je voorste been.

• Houd je handen en de grip van je golfclub voor de bal. Dit zal automatisch gebeuren als je je gewicht naar voren verplaatst dus let op dat je ze niet zelf te ver naar voren forceert. Laat de loft van de club en de groeven in het clubblad al het werk doen.

Golf Pitch Tips – De half acht, negen uur en half elf Pitching Drill

Om je pitch slagen te perectioneren moet je zorgen dat je vertrouwd raakt met het gevoel dat je nodig hebt om consitente ballen te slaan. Noteer, als je op de drivingrange bent, je resultaten net zo lang tot je ze helemaal eigen hebt gemaakt. Visualiseer een klok achter je en adresseer de bal met je pitching wedge in je linkerhand (voor rechtshandige golfers). Neem de club weg naar achteren tot de half acht positie voor een korte pitchslag en ga alleen ballen pitchen met je linkerhand. Zodra je hier wat regelmaat in creëert, pak je de club met beide handen vast en ga je de afstanden noteren. Als je de ballen gemiddeld 20 meter ver pitcht, is dat de afstand die hoort bij je half acht backswing. Herhaal deze oefening met je 9 uur en half 11 backswing en noteer de resultaten. Doe dit vervolgens ook voor je andere wedges.

Deze afstanden zijn je uitgangspunten als je op de baan bent. Als je 30 meter van de vlag verwijderd bent, weet je exact welke lengte je backswing moet hebben. Als je deze oefening ook nog doet met je ijzers 8 en 9 zul je dodelijk zijn in je approaches.

Golf Pitch Tips – De handdoek onder de arm drill

Een ideale pitch wordt geslagen als de armen en het lichaam synchroon met elkaar bewegen. Eigenlijk zijn de polsen en handen min of meer passief. Om dit te oefenen, kun je een opgerolde handdoek onder je armen doen en korte pitches gaan oefenen. Om de handdoek op z’n plek te houden, moet je lichaam en armen samen laten bewegen gedurende zowle de backswing als de downswing.

In het begin zal het misschien een beetje tot frustratie leiden, maar ik weet zeker dat het niet al te lang zal duren tot je het door hebt. Voordat je het goed en wel doorhebt, zul je vanzelf  op deze wijze pitchen en zullen je flightgenoten zich verwonderd afvragen waarom je scores steeds blijven zakken. Net als iedere slag in golf zal het oefening kosten om consistentie te bereiken. Doe deze drills minstens 1 x per week gedurende een periode van 4 weken en je zult de bal regelmatig dicht bij de vlag slaan.

 

0 reacties op “Golf pitch tips om direct toe te passen

Plaats een reactie


*