headershadow

Page content

Informatie Golf Cursus en Examen

____________________________________________________________________________________________

Hier vind je de info over het cursusprogramma die je nodig hebt. Lees deze goed door.

___________________________________________________________________________________________

CURSUSPROGRAMMA

Het programma voor de beide cursusdagen is globaal als volgt:

Dag 1:
10.00 uur Ontvangst
10.30 uur Introductie golfprofessional en start cursus
13.00 uur Lunch
14.00 uur Vervolg cursus
16:30 uur Einde dag 1
17:00 uur Theoriecursus (optioneel)
19:00 uur Theorie-examen

Dag 2:
10.00 uur Start dag 2
12.30 uur Lunch
14.00 uur Vervolg cursus
17:00 uur Einde programma

Bij de cursus zijn de volgende zaken inbegrepen:
– Alle materialen (zoals golfclubs) die je nodig hebt tijdens de cursus
– Greenfee en materialen voor tijdens de oefenronde
– Het E-book Golfregels, Etiquette en Handicapsysteem
– Online GVB oefenexamens
– Het theorie examen

INHOUD VAN DE CURSUS
Tijdens de cursus worden alle onderdelen van het golfspel behandeld. Chippen, putten, pitchen en de swing en natuurlijk de nodige etiquette en veiligheidsregels. Tijdens de tweede cursusdag ga je tevens de baan in om een oefenronde te spelen onder begeleiding van de professional.

Wanneer je de diverse onderdelen van de cursus voldoende beheerst, zal de professional die de cursus verzorgt aan het einde van de cursus een baanpermissie verschaffen, waarmee je zelfstandig toegang krijgt tot de baan.

BENODIGDHEDEN
Draag sportieve kleding en bij voorkeur golfschoenen met softspikes of platte sportschoenen zonder noppen. Zorg ervoor dat je voor de baanles een pitchfork, marker, tees en ballen bij je hebt. Deze items behoren tot de standaard uitrusting van elke golfer en zijn te koop bij iedere golfshop en grotere sportzaken, zoals bijvoorbeeld Decathlon.

Voor de baanles moet je eigen golfballen gebruiken. Deze zijn te koop in de shop op de cursuslocatie.

THEORIECURSUS  & EXAMEN
Je dient jezelf thuis zo goed mogelijk voor te bereiden op het theorie examen. Tijdens de cursus wordt de theorie in de praktijk behandeld met betrekking tot etiquette en praktische spelsituaties. De Regels van het golfspel zijn vrij omvangrijk en complex, dus onderschat dit gedeelte van het examen niet.

HET THEORIE EXAMEN
Het theorie-examen duurt 60 minuten, is schriftelijk (multiple-choice) en wordt afgenomen over de tijdens het spel meest voorkomende spelsituaties en de Etiquette.

Het examen bestaat uit 5 vragen over Gedragsregels (Etiquette) en 15 vragen over Spelregels. Tenminste 15 van de 20 vragen dienen goed te worden beantwoord. Het is niet toegestaan om tijdens het examen gebruik te maken van het regelboekje of enig ander referentiemateriaal.

DOWNLOADSECTIE
Je hebt bij je inschrijving in je bevestigingsmail een link gekregen die toegang geeft tot de downloadsectie. Daarin kun je een 43 pagina’s tellend E-book over de Golfregels, Etiquette en Handicapsysteem downloaden om te bestuderen. Ook kun je de werkelijke examenvragen oefenen en je kennis toetsen met het oefenprogramma van de Nederlandse Golf Federatie.

Het oefenprogramma met daarin de nieuwe vragen kun je hier downloaden.
Voor hulp om het programma op je computer te installeren, klik op de installatie instructie.

APPS
Ook zijn er op internet diverse websites te vinden waar je oefenexamens kunt maken en er zijn verschillende Apps beschikbaar voor de ipad of de iphone, zoals iGolfrules of Golf-Examen.

GVB / HANDICAP 54
Per 1 juli 2012 zijn de regels van het GVB veranderd. Het GVB is per die datum gelijkgesteld aan handicap 54. Het praktijkexamen van het GVB is vervallen en hoeft niet meer afgelegd te worden. Om je Handicap 54 / GVB te bemachtigen moet je na de cursus nog wel (nadat je geslaagd bent voor de theorie en de baanpermissie hebt behaald) zelf een qualifying kaart spelen met als resultaat meer dan 36 stablefordpunten, uitgaande van handicap 54.

Deze ‘qualifying kaart’ moet zijn ondertekend door een speelpartner / marker die minimaal in het bezit is van GVB. Deze kaart kun je invoeren bij GCN/Golfrevolutie. Als je dat hebt gedaan, ontvang je een NGF-pas met daarop Handicap 54.  Zolang je dit nog niet hebt gedaan ontvang je een pas met daarop vermeld ‘Baanpermissie’

Je ontvangt van Golfrevolutie een gratis greenfee voor negen holes, zodat je daarmee je 1e Qualifying kaart kunt gaan spelen.

REGISTRATIE VAN JE BAANPERMISSIE / HANDICAP 54

Je Handicap/GVB wordt geregistreerd door Golfrevolutie bij de Nederlandse Golffederatie en de aanmelding wordt geheel verzorgd door Golfrevolutie. Indien je je nog niet hebt ingeschreven bij GCN/Golfrevolutie klik dan hier om dat alsnog te doen. Zonder deze inschrijving kunnen we je pas niet aanvragen.

NB. na 1 oktober worden door de NGF geen passen meer verzonden voor het lopende jaar. Heb je na 1 oktober je baanpermissie behaald dan ontvang je dus in februari van het volgende jaar je eerste pas. Je ontvangt jaarlijks automatisch een nieuwe pas zolang je de registratie voortzet of wanneer je lid bent van een vereniging die de registratie voor je verzorgt.

SPEELRECHT MET HANDICAP 54
Handicap 54 is voldoende om op de meeste Golfbanen in Nederland te mogen spelen.
Voor de volledigheid merken wij wel op dat iedere Golfbaan vrij is om haar eigen toelatingsbeleid vast te stellen en Handicap 54 dus niet automatisch speelrecht verschaft.

Wanneer een Golfbaan een Handicap eis stelt van bijvoorbeeld 36 dan zul je dus eerst je Handicap moeten verlagen om voor toelating op die baan in aanmerking te komen.
Informeer altijd naar de bezoekersregeling alvorens naar de Golfbaan af te reizen.

VERZEKERING
Je bent met je Handicap 54 pas tijdens de uitoefening van de golfsport WA- verzekerd middels de collectieve aansprakelijkheidsverzekering van de NGF met een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis en je ontvangt 10 x per jaar het blad ‘GolfJournaal’.

VRAGEN?
Als je naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebt neem dan gerust contact met ons op.

Wij wensen je alvast heel veel plezier tijdens de cursus en succes met je examen!